Is modulair bouwen iets voor jou

Care Boxx zorgwoning crepi en aluminium gevel bekleding in de tuin

Dboxx bouwt volgens de modulaire bouwtechniek. Ontdek de voordelen hieronder.

Wat is modulair bouwen?

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij een gebouw wordt geconstrueerd in secties of “modules”. Bij kleinere modules (maximaal 14 meter op 4,5 meter) kunnen ze grotendeels in ons magazijn afgewerkt worden. Denk maar aan het afwerken van alle technieken (elektriciteit, sanitair, ventilatie, …), het toevoegen van een badkamer of keuken, ingebouwde kasten, schilderwerken, dak en gevelafwerking, …

Na het afwerken van de module(s) kunnen ze naar de bouwplaats vervoerd worden. Daar kunnen ze (bij grotere gebouwen) samengevoegd worden tot een volwaardig gebouw.

Wat zijn de voordelen?

Kortere bouwtijd

Modulair bouwen kan veel sneller gaan dan traditionele bouwmethoden, omdat de modules gelijktijdig in de fabriek worden gebouwd terwijl de fundering en de sitevoorbereiding op de bouwplaats worden uitgevoerd. De modules kunnen snel op de bouwplaats worden geïnstalleerd en aangesloten, wat leidt tot een kortere bouwtijd.

Kostenbesparend

Doordat we met modulaire constructies minder afhankelijk zijn van arbeidskrachten ter plaatse, het weer of andere factoren kunnen we sneller bouwen. Sneller en efficiënter bouwen maakt het bouwproces goedkoper.

Kwaliteit en consistentie

Modulaire constructie vindt plaats in een fabrieksomgeving waar kwaliteitscontrolesystemen en -procedures kunnen worden toegepast. Dit resulteert in een hogere mate van kwaliteitscontrole en consistentie dan bij traditionele bouwmethoden.

Tijdens het bouwen kan er zich geen vocht ophopen in de materialen of constructie door weersinvloeden, zo is er later geen risico op schade.

Al onze modules worden op voorhand uitgetekend en ontworpen. Zo laten we niets aan het toeval over en kunnen we een perfect afgewerkte module garanderen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Omdat de bouw van jouw module in ons magazijn gebeurt, kunnen we onze verplaatsingen beperken. Ook streven we ernaar om doorheen het volledige productieproces te letten op het soort materialen die we gebruiken. Zo zijn de meeste materialen herbruikbaar of te recyclen.

Onze modules zijn vervaardigd uit een stalen skelet met houtskelet opvulling. Dit resulteert in super stevige constructies die generaties zullen meegaan én een aangenaam binnenklimaat. Het beste van twee werelden dus.

Eén aanspreekpunt

Bouwen kan een stressvolle en ingewikkelde klus zijn. Er zijn talloze beslissingen die genomen moeten worden en er kan van alles misgaan. We streven er naar om onze klanten te ontzorgen tijdens het bouwproces. Het doel van deze service is om onze klanten te helpen hun project tot een succesvol einde te brengen, zonder al te veel stress en zorgen.

Doordat we betrokken zijn in het hele bouwproces kan je ook steeds bij ons terecht met al je vragen. 1 aanspreekpunt, als dat niet gemakkelijk is.

Interesse?

Hebben we je interesse kunnen wekken of heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op.

DBOXX ©2022