Ambient Assited Living (AAL)

Zorg op maat

Ambient Assisted Living (zorg op maat) is een term die vaak wordt geassocieerd met gebouwautomatisering. Meer specifiek verwijst het naar technische oplossingen die mensen met een bepaalde zorgbehoefte ondersteunen op hun weg naar een onafhankelijke levensstijl.

Door klimaat, verlichting, energie, veiligheid en comfort te automatiseren, hebben mensen met een zorgbehoefte minder nood aan extra hulp van zorgverleners, terwijl ze toch in een veilige, gezonde omgeving kunnen blijven wonen.

Oude man domotica smart home Loxone in zorgwoning Zorg op maat Ambient Assisted Living

Ouder worden met onafhankelijkheid

Automatisering helpt om langer onafhankelijk te kunnen leven terwijl je toch de juiste zorg ontvangt. Dat maakt het zowel voor de bewoner, voor de gezinsleden en voor de verzorgers een stuk gemakkelijker. Terwijl deze technologie taken op de achtergrond regelt, kan de zorgverlener de bewoner onopvallend monitoren en bewaken. Dat betekent minder zorgen voor iedereen.

Daarbij is dit automatiseringssysteem flexibel en kun je het aanpassen aan elke unieke behoefte en levensstijl.

Enkele voorbeelden voor zorgwonen

98FD7EFF-5521-49CD-BC14-7077B428FB52

Valdetectie

Aanwezigheidsmelders en raam- en deurcontacten detecteren gevaarlijke situaties, zoals valincidenten.

D35E8497-541B-4ECB-BDBC-F493A50F9943

Nachtlicht functie

Een nachtlampje dat automatisch aangaat wanneer de bewoner zijn bed verlaat. Het lampje verlicht de weg naar het toilet en voorkomt vallen.

0B407C39-2A83-471D-824B-79F552066B09

Noodoproep-knop

De Button Air en de Wrist Button Air zijn altijd bereikbaar dankzij draadloze technologie. De bewoner kan in geval van nood zo gemakkelijk en snel een noodoproep doen.

08FED0F5-EAFE-4E51-9494-9999D92DB79F

Automatische verlichting

Om energiekosten te besparen en de veiligheid te garanderen, wordt het licht automatisch ingeschakeld wanneer er beweging is. Het wordt uitgeschakeld wanneer er geen beweging is.

563711B5-70E0-43EE-AE10-CE0095A3ED50

Gezonde luchtkwaliteit

Het meten en regelen van de luchtvochtigheid en het CO2-gehalte verhoogt de luchtkwaliteit en vermindert het risico op besmetting door ziekten zoals COVID-19.

BABB68CE-9C7E-4BB9-9A85-02B88D7E1527

Aangename temperatuur

De gewenste temperatuur kan voor elke kamer op elk moment apart worden geprogrammeerd. De badkamer verwarm je bijvoorbeeld alleen ’s morgens vroeg en ’s avonds.

Meer informatie over Loxone en zorgwonen: Klik hier

Lees alles rustig na in onze brochure

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

De Dboxx beloftes

Zo gaan we te werk

1. Ontwerp


Kies je een standaardunit of maatwerk? Op basis van wat jij wilt, ontwerpen we je woonunit van a tot z.

2. Productie

Ontwerp goedgekeurd? Op enkele maanden tijd bouwen we je unit. Tussendoor krijg je ook een uitnodiging om de werkzaamheden te komen bekijken.

3. Plaatsing


Op één dag plaatsen we de unit in je tuin. Geen grondwerken. Slechts één kraan die het geheel op de voorziene plaats zet. Da’s snel én netjes.

DBOXX_Erwin_Kurt

Over Dboxx

Meer dan 20 jaar ervaring in bouwwerken

Wij zijn Erwin en Kurt, twee doorwinterde bouwexperts met meer dan 20 jaar ervaring. Met Dboxx willen wij een oplossing bieden voor de verspilling en vervuiling in traditionele bouw.

We willen mee bouwen aan een duurzaam wonen, werken en leven. Zorgbehoeften vervullen, thuiswerken en rust vinden, de woonunits van Dboxx bieden een antwoord op allerhande woonwensen!

Marike Schoneveld
Marike Schoneveld
Read More
Wij zijn zeer tevreden! Het was heel fijn dat jullie met ons meedachten en ons hielpen om goede keuzes te maken. Jullie betrouwbaarheid (afspraak is afspraak, duidelijk inzicht in de kosten), maakte dat het heel fijn samenwerken was! Wij werden helemaal ontzorgd!
Els
Els
Read More
Erwin en Kurt kennen hun vak! Zeer tevreden over hoe ze projecten aanpakken. Zeer transparant en stipt.
Marc
Marc
Read More
Bedankt voor de goede zorgen. Jullie hebben ons enorm geholpen bij de keuzes die gemaakt moesten worden. Het was een fijne ervaring om met jullie samen te werken.
Previous
Next

Ontvang een offerte op maat

DBOXX_Erwin

Liever telefonisch?

Bel rechtstreeks met één van onze adviseurs.

Brochure

Download hier onze brochure