Wat is Ambient Assisted Living (AAL)?

Het Ambient Assisted Living-system is er speciaal voor senioren of voor mensen met een beperking. Het systeem ondersteunt een zelfstandiger leven. Ook beschikt het over beschermend toezicht. Een geruststellende optie voor de familie.

Naast de zorg die ouderen krijgen, biedt ook de woning hen een eenvoudiger dagelijks leven. De bewoners hoeven zich niet meer te bekommeren om allerhande dagelijkse taken en de werking ervan. Met de Loxone oplossing worden de kookplaat en andere apparatuur bijvoorbeeld automatisch uitgeschakeld. Wanneer de bewoner de kookplaat vergeet uit te zetten, dan gebeurt dit dankzij Loxone automatisch waardoor een mogelijke brand wordt vermeden.

Elke aangeboden oplossing is uniek omdat ze zich aanpast aan de behoeften en de verschillende vereisten van elk bewoner. Tijdens de eerste weken wordt het systeem met intelligente Loxone sensortechnologie aangepast aan de gewoontes en behoeften van de bewoner en wordt zo het hoogste veiligheidsniveau gegarandeerd. Wanneer het systeem is bijgewerkt, kan de woning bovendien elk ongewoon gedrag van de persoon detecteren en, in geval van nood, familieleden of verzorgers verwittigen. Het biedt dus als het ware ook een soort van levensstijlmonitoring.

Toepassingsvoorbeeld
De volgende situatie is er helaas één die vaak voorkomt bij ouderen: ’s nachts, voor het slapengaan, loopt grootmoeder van de woonkamer naar de slaapkamer en ze struikelt ongelukkig over het tapijt. Ze valt en kan niet meer alleen rechtop geraken.

De woning merkt op dat de bewoner lang in de woonkamer blijft op een moment dat ze normaal gesproken al zou slapen. Om deze reden worden familieleden automatisch op de hoogte gebracht via een telefoontje en een melding.

Hebt u vragen over AAL. Neem dan contact met ons op.